Länkar

Cuboss: www.cuboss.se

 

Cuboss har mycket att erbjuda när det gäller kuber! Du kan få svar på vanliga kubfrågor, se videoguider som på Kubskolan, och även köpa nya kuber. Hela sidan är såklart på svenska, så alla guider är lätta att förstå.

 

Speedcube: www.speedcube.se

 

Från speedcube kan du beställa nya kuber, pussel och tillbehör. Om du letar efter en ny utmaning eller om du behöver något riktigt snabbt inför nästa tävling kan du köpa det härifrån. Sidan är svensk, så leveransen är snabb och frakten billig.

 

WCA: www.worldcubeassociation.org

 

WCA står för World Cube Association och är alltså den internationella kubföreningen. Det är här resultaten från alla officiella tävlingar läggs upp. Du kan se världsrankingen i alla grenar och söka på individulla personer för att se alla deras tävlingsresultat. På WCA hittar du också de regler som tillämpas på de officiella tävlingarna. Det är bra att läsa på dessa innan man åker på en tävling, särskilt om det är första gången.

 

Speedsolving: www.speedsolving.com

 

På speedsolving finns det stora internationella kubforumet. Här kan du diskutera allt som finns att diskutera om alla pussel som finns med personer från hela världen. Det här är det första stället att leta på om du har en fråga om någonting kubrelaterat, exempelvis om du behöver en guide till ett speciellt pussel. Speedsolving har också ett wiki fylld med information om kuber och metoder. Här finns listor med massvis av algoritmer som man kan använda sig av om man letar efter något speciellt.

 

qqTimer: www.speedsolving.com/timer/qqtimer.htm

 

qqTimer är enligt mig en av de bästa sidorna för tidtagning. Starta och stoppa timern med 'mellanslag', använd inspektionstid om du vill. Du kan få blandningsalgoritmer för en mängd olika pussel och du får se snittet av de senaste lösningarna samt det totala snittet.

 

Twist the web: www.twisttheweb.com

 

Twist the web är ett roligt sätt att öva på kuben tillsammans med dina vänner eller andra från hela världen. Man kan skapa privata eller offentliga tävlingar i olika grenar och chatta medan man tävlar. Alla som deltar blandar kuben på samma sätt och löser sedan med tidtagning. Efter varje lösning kan man se genomsnittstiden på sina egna lösningar, vem som har bäst snitt och vem som hade snabbaste lösningen varje omgång. Det perfekta sättet att träna på att lösa kuben, ha roligt och umgås på samma gång!

 

Svekub: www.svekub.org

 

SveKub.org är en nystartad webbsida om tävlingar kring Rubiks Kub. Här finns alltid nyheter om aktuella händelser i kubvärlden. Här hittar du också en mängd länkar till speedcubingguider, butiker och program.

Kubskolan

Allt du behöver veta om Rubiks kub